Get Adobe Flash player

Topscorer MKV'29 in film Stuk!

In de pas uitgekomen film ‘Stuk!’ is spits Amin Ait Bihi van MKV’29 te bewonderen op het witte doek.

Naast het voetballen gaat het ook goed met de filmcarrière van Amin Ait Bihi. De spits van MKV’29 werd topscorer met 24 goals afgelopen seizoen en speelt nu in de nieuwste film van Steven de Jong. Naast het acteren blijf voetbaltalent Amin komend seizoen ook voetballen.

Hij speelde al eens in spotjes en series op televisie. Zo is hij regelmatig als wegwerker te zien in ‘Van A naar Beter’ van Rijkswaterstaat die in een auto vreemd kijkt naar de boodschap op zijn navigatiesysteem. Ook was hij te zien in het kinderprogramma ‘Huisje, Boompje, Beestje’ en had hij een rol in Goede Tijden, Slechte Tijden’.

In de nieuwe film, die vanaf 11 juni in de bioscoop draait, is hij te zien naast bekende Nederlanders, zoals Yolanthe Sneijder Cabau, Pleuni Touw en Cas Jansen. De film gaat over pesten en dan de ernstigste consequenties ervan. Amin, die in de film Cliften heet, zit in de klas met een meisje die zo erg wordt gepest dat het uiteindelijk uitmondt in keiharde geestelijke en lichamelijke mishandelingen. De film is dan ook goedgekeurd voor 14 jaar en ouder.

Het pesten staat momenteel nogal in de schijnwerpers door het controversiële programma ‘Project P, stop het pesten’, waar gebruik werd gemaakt van een verborgen camera om het pesten op de verschillende scholen te filmen. Ook het programma ‘Over de streep’ kunnen we in de categorie pesten plaatsen, waar alleen de aanpak van het probleem totaal anders is en kinderen bewust wordt gemaakt van het feit dat zij niet zoveel verschillen van elkaar.

Binnenkort is Amin alweer te zien in een andere film van regisseur Paul Ruven en speelt hij naast rapper Yes-R. Hij is ook opgenomen in de lijst van de International Movie Data Base (www.imdb.com) en daar is de sporter best trots op. Toch blijft hij komend seizoen ook voetballen en ook al heeft hij aanbiedingen gehad van andere clubs, hij blijft (het liefst) bij MKV’29.

Zie ook ons interview met Amin van 15 september 2011.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?