Get Adobe Flash player

Voetbalschoenen

De schoenen uit het bestaande assortiment zijn voorzien van uiteenlopende zooltypen. Deze verschillende zolen zorgen voor goede grip op iedere ondergrond. Zo zul je meer grip ervaren met lange noppen op drassige velden, terwijl korte noppen op hun beurt meer grip bieden op droge velden. De verschillen in de diverse zolen zit hem in het aantal noppen, de lengte ervan en de plaatsing.

Softground (SG)
Voetbalschoenen die gebruik maken van een Softground zool bevatten 6 tot 8 hoge noppen. Deze noppen, die net iets langer zijn dan die van Firmground schoenen, zorgen voor extra grip op zachte en drassige velden. De langere noppen, waarvan er over het algemeen vier op de voorvoet geplaatst zijn en twee ter hoogte van de hiel, zorgen ervoor dat je veel grip en controle heeft op het veld. Vooral bij natte omstandigheden is dit een zeer geschikt type nop, waarmee u niet zult wegglijden. Ook veel keepers laten hun keuze, mede om deze reden, op Softground noppen vallen.

Softground noppen:

 • Minder noppen (6 tot 8)
 • IJzeren noppen
 • Langere noppen
 • Voor extra grip op drassige velden

Firmground (FG)
Voetbalschoenen die voorzien zijn van een Firmground zool, zijn bij uitstek geschikt voor het spelen onder droge omstandigheden op traditionele voetbalvelden. Firmground schoenen zijn het meest verkochte type schoenen. De schoenen zijn voorzien van een zool met 12 tot 18 lage noppen, voor het spelen op harde en droge velden. Op zachte, drassige velden komt de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten, waardoor de grip op het veldoppervlak aanzienlijk vermindert en je minder diep wegzakt.

Firmground noppen:

 • Meer noppen (12 tot 18)
 • Kortere noppen
 • Voor uitstekende grip op droge en harde velden

Multi-noppenzool/Turfground (TF)
Schoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine noppen, voor ongekende grip op extreem harde velden. Zo geeft de Turfground zool veel grip op verharde en bevroren velden, onder winsterse omstandigheden. Ook op gravelondergronden biedt dit type nop zeer veel grip op het veldoppervlak.

Turfground noppen:

 • Veel kleine noppen
 • Korte noppen
 • Voor uitstekende grip op verharde velden

Artificial Ground (AG)
Voor het spelen op kunstgrasvelden is het gebruik van een AG-zool een vereiste. Met de Artifical Ground noppen ervaar je veel grip op kunstgrasvelden. Omdat steeds meer clubs overstappen naar kunstgrasvelden is het van belang ook kunstgrasschoenen aan te schaffen. Met dit type schoen, dat beschikt over ietwat kortere noppen, heb je veel speelcomfort op kunstgrasondergronden.

Artificial Ground noppen:

 • Meer noppen (15 tot 25)
 • Kortere noppen
 • Afwisselend van formaat
 • Voor uitstekende grip op kunstgrasvelden

Personaliseren

Er is ook de mogelijkheid om je voetbalschoenen te laten borduren met je eigen naam en/of nummer. De profs doen het al, maar nu kan jij ook als professional de baan op! Maak gebruik van deze professionele service bij bijvoorbeeld VoetbalDirect personaliseer je voetbalschoenen. Dit vermindert natuurlijk ook het risico op diefstal!

Materiaal

Allereerst is het van belang om te bepalen welk type materiaal u prefereert. Gaat uw voorkeur uit naar een soepelere leren schoen of geeft u de voorkeur aan een schoen van synthetisch leer, die over het algemeen wat lichter is?

Leer
Leer is nog steeds een populair materiaal onder de veeleisende voetballers. Nog altijd is er veel vraag naar leren voetbalschoenen, vanwege hun ongekende pasvorm en balgevoel. Het meest gebruikte leersoort voor voetbalschoenen is rundleer. In de duurdere modellen wordt voor extra comfort en balgevoel vaak gebruik gemaakt van zeer soepel kalfsleer of kangoeroeleer. Omdat het leer zich vormt naar de vorm van de voet kent het materiaal zeer veel speelcomfort, dat onevenaarbaar is. Tevens komt dit het gevoel over de bal en de pasvorm ten goede. Een andere reden dat veel voetballers kiezen voor het spelen op een leren schoen, is de duurzaamheid. Het materiaal gaat over het algemeen langer mee dan synthetische materialen.

High Tec Synthetic
In de topmodellen uit de schoenencollecties wordt steeds meer gebruik gemaakt van hoogwaardige synthetische materialen. Deze high tec materialen combineren de voordelen van een leren schoen met unieke nieuwe eigenschappen, zoals een lichtgewicht comfort. Daarnaast zijn deze synthetische materialen onderhoudsvriendelijk en vormvast. Ook veel absolute sterspelers hebben hun keuze laten vallen op dit type materiaal. Vooral de snelle en wendbare spelers ervaren veel speelcomfort en snelheid om schoenen die vervaardigd zijn uit het veelal zeer lichte High Tec Synthetic materiaal.

Kunststof
De goedkopere uitvoeringen uit de schoenencollecties zijn veelal gemaakt uit synthetische en kunststof materialen. Dit type materiaal is net als de High Tec Synthetic materialen onderhoudsvriendelijk. Daarnaast heeft het een gunstig prijsniveau.

Onderhoud

Wie zuinig is op zijn voetbalschoenen heeft er vanzelfsprekend het langst plezier van. Door je schoenen goed te verzorgen hebben deze een langere levensduur. Schoenen met een goedkope synthetische upper vergen, omdat ze geen vocht opnemen, het minste onderhoud. Het afborstelen van de schoenen, na een training of wedstrijd, is voldoende. Het advies is om leren schoenen regelmatig goed in te vetten. Op deze manier houd je het leer soepel en blijven je schoenen mooi. Doordat de schoenen soepel blijven, blijft de pasvorm en het comfort behouden. Indien de leren schoenen nat geworden zijn, dan raden wij af om deze  bij de kachel of verwarming te laten drogen. Dit kan er voor zorgen dat het leer gaat uitdrogen, barsten of scheuren. Laat je schoenen daarom langzaam opdrogen en vet ze daarna indien nodig in.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie