Get Adobe Flash player

Nieuw

Populair

Sportzone De Zuidlanden

Aan de zuidkant van de stad ontwikkelt de Gemeente Leeuwarden de komende jaren een nieuw woongebied. In deze ontwikkeling wordt de realisatie van een vierde sportconcentratiegebied meegenomen: Sportzone De Zuidlanden.

De conclusie uit een haalbaarheidsstudie is dat er kansen zijn voor het sportconcentratiegebied De Zuidlanden. Het kan een gebied worden met zowel een wijkfunctie als een wijkoverstijgende functie. Er zijn mogelijkheden voor een breed sport aanbod. Ook kan talentontwikkeling en topsport een impuls gegeven worden.

In het nieuw aan te leggen sportconcentratiegebied De Zuidlanden was eerst geen rekening gehouden met het vestigen van een voetbalvereniging, maar die is inmiddels wel opgenomen in het plan. De bewoners van De Zuidlanden kunnen volgens de gemeente het beste gaan spelen bij de voetbalverenigingen op het Sportcomplex Wiarda, zijnde FVC (Friesche Voetbal Club) of Blauw Wit, welke is gelegen in diezelfde wijk.

Sportzone De Zuidlanden zou in de wijk met dezelfde naam komen vlak bij de Molkenkelder, maar is inmiddels gepland op het terrein (zie kaart hieronder) tussen de Boksumerdyk en Hendrik Algrawei in de wijk De Zuidlanden van Leeuwarden. De planning en kaart van de sportzone laat naast voetbalvelden ook korfbalvelden en tennisvelden zien. Verwachte van in gebruikname is het jaar 2020.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie