Get Adobe Flash player

Nieuw

Populair

Sportcomplex Middelsee

Aan de zuidkant van de stad ontwikkelt de Gemeente Leeuwarden de komende jaren een nieuw woongebied. In deze ontwikkeling wordt de realisatie van een vierde sportconcentratiegebied meegenomen: Sportcomplex Middelsee, voorheen genoemd sportzone De Zuidlanden.

De conclusie uit een haalbaarheidsstudie is dat er kansen zijn voor het sportconcentratiegebied in De Zuidlanden. Het kan een gebied worden met zowel een wijkfunctie als een wijkoverstijgende functie. Er zijn mogelijkheden voor een breed sport aanbod. Ook kan talentontwikkeling en topsport een impuls gegeven worden.

In het nieuw aan te leggen sportconcentratiegebied in De Zuidlanden was eerst geen rekening gehouden met het vestigen van een voetbalvereniging, maar die is inmiddels wel opgenomen in het plan. De bewoners van De Zuidlanden kunnen volgens de gemeente het beste gaan spelen bij de voetbalverenigingen op het Sportcomplex Wiarda, zijnde FVC (Friesche Voetbal Club) of Blauw Wit, welke is gelegen in diezelfde wijk.

Sportcomplex Middelsee wordt ook gerealiseerd om het capaciteitsprobleem op sportcomplex Wiarda op te lossen. De gemeente heeft ervoor gekozen om dit laatste complex niet verder uit te breiden met drie extra velden, maar op dat stuk grond naast het complex de geplande nieuwbouw van woningen plaats te laten vinden. De gemeente is in gesprek met FVC om deze club te laten verhuizen naar het nieuwe sportcomplex Middelsee. Daar zou deze club dan haar domicilie krijgen en weer dicht bij de wijk waar het allemaal begon voor FVC, namelijk Huizum. De nieuwe accommodatie zal minimaal moeten voldoen aan het complex welke de club in 2009 heeft moeten verlaten op De Hemrik om toekomstvast te zijn en groei en kwaliteit te kunnen waarborgen.

Sportcomplex Middelsee zou in de wijk met dezelfde naam komen vlak bij de Molkenkelder, maar is inmiddels gepland op het terrein (zie kaart hieronder) tussen de Boksumerdyk en Hendrik Algrawei in buurtschap Middelsee in de wijk de Zuidlanden van Leeuwarden. De planning en kaart van de sportzone laat naast voetbalvelden ook de boerderij zien die hier staat en welke wordt verbouwd tot museumboerderij. Verwachte datum van in gebruikname is het jaar 2020.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie