Get Adobe Flash player

RSS feeds

Op deze pagina geven we uitleg over 'RSS feeds' welke ook door ons worden aangeboden op deze website. Zodra links onderin op een pagina een RSS-icoontje wordt weergegeven kan men zich abonneren op de desbetreffende gekozen pagina.

RSS staat voor ‘Really Simple Syndication’, vrij vertaald: heel eenvoudige samenwerking. RSS is een bestandsformaat waarmee men bijvoorbeeld nieuwe berichten van een website kan ontvangen. Hiermee kan men zien of het een voor hun interessant bericht is en besluiten verder te lezen, meestal via een link in het bericht, op de website zelf. Het internetadres (URL) voor een dergelijke berichtenstroom noemen we een ‘feed’.

Het doel van RSS is om de bezoekers snel te informeren en betrokken te houden bij de website. Doordat ze gericht de aankondiging van het bericht lezen zullen ze de website in ieder geval eerder opzoeken, dan dat er afgewacht moet worden tot ze zelf langskomen. Een voorbeeld is een feed voor het laatste nieuws. Bij het plaatsen van (nieuws)berichten op de website worden deze dan dus ook verzonden aan de ‘geabonneerden’ op de feed. Een ander voordeel is dat ook zoekmachines zich kunnen abonneren op deze feeds. Hierdoor zullen nieuwe berichten snel worden geïndexeerd.

Je herkent een site met RSS feeds, of RSS kanalen, aan het oranje icoontje met een radiosignaal. Dit wordt vaak op een site aangegeven en/ of je browser geeft het aan, meestal in de opdrachtbalk. Het icoontje in de browser kan gebruikt worden om je te abonneren op de desbetreffende feed door er eenvoudig op te klikken. Dit kan bij Microsoft Internet Explorer vanaf versie 7.

De nieuwspagina’s van de voetbalclubs op de LVC hebben bijvoorbeeld ook allemaal een eigen feed, zodat men alleen het nieuws van de club waarin men geïnteresseerd is kan ontvangen. Dit geldt ook voor de startpagina (home page) waarin de RSS feed voor het algemene nieuws aanwezig is. Wanneer men op de desbetreffende pagina op het RSS feed-icoontje klikt dan wordt deze toegevoegd. Het icoontje kleurt oranje als op de gekozen pagina een RSS feed aanwezig is en kan worden gekozen en toegevoegd.

De RSS feeds kunnen ook worden toegevoegd aan Microsoft Outlook (niet Outlook Express!). Zorg ervoor dat dit programma open staat en dat RSS feeds kunnen worden toegevoegd. Hieronder de verschillende feeds van de LVC voor het toevoegen aan Outlook.

Klik op de naam hierboven om de RSS feed toe te voegen aan Outlook, het email programma van Microsoft.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie