Get Adobe Flash player

Gelijk aantal teams in Leeuwarden

Uit een inventarisatie van het aantal voetbalteams in de gemeente Leeuwarden blijkt dat het aantal nagenoeg gelijk is gebleven.

Op de teampagina's van de verschillende clubs op deze website zijn de laatste wijzigingen verwerkt en in vergelijking met het voorjaarseizoen van dit kalenderjaar blijkt dat ongeveer hetzelfde aantal teams zijn ingeschreven. Per club zijn er natuurlijk verschillen waarbij, naast de sommige plussen en minnen, het ook opvalt dat het aantal 45+ teams toeneemt.

We hebben in de aantallen ook weer de clubs meegenomen die met ingang van de herindeling ook onder de gemeente Leeuwarden zullen vallen. Als er alleen gekeken wordt naar het aantal veldteams dan zijn Blauw Wit en Frisia even groot. Waar enige seizoenen geleden de luchtmachtbasis nog het F16 team van Blauw Wit sponsorde en vorig seizoen Frisia een F16 team had komen nu beide grote clubs niet meer aan een dergelijk team toe.

De 'grote' winnaars zijn Nicator, Lions'66 en MKV'29 die hun aantal teams met respectievelijk vijf, drie en drie teams zagen groeien. Andere clubs die meer teams kregen zijn: Rood Geel, FVC en Irnsum. Clubs die een kleiner aantal teams het veld op kunnen sturen zijn: Blauw Wit, Zwaluwen, GAVC, Leeuwarden, Warga en Flamingo. Ook Futsal Cambuur heeft zijn aantal zien verminderen met twee teams.

Het gelijk blijven van de aantallen teams in totaal wil overigens niet zeggen dat de clubs die stijgen ook daadwerkelijk meer leden hebben gekregen en andersom, want er zijn ook teams van een elftal naar een zevental gegaan en vice versa en er zijn dus ook een flink aantal 45+ teams bij gekomen die met zeven man spelen. Over het algemeen mogen we dus wel stellen dat het aantal beoefenaars van de voetbalsport in de gemeente Leeuwarden nagenoeg gelijk is gebleven in vergelijking met het afgelopen voorjaarseizoen.

 

Het overzicht van de teamaantallen van de voetbalclubs:

Club

Veld

Zaal

Verschil

Blauw Wit

59

22

-1

Frisia

59

 

0

Zwaluwen

34

 

-2

Rood Geel

30

+2

MKV'29

30

+3

GAVC

29

4

-2

FVC

29

 

+2

Leeuwarden

18

2

-2

Nicator

17

+5

Irnsum

16

1

+1

Friesland

14

4

0

Warga

13

-3

WWS

11

1

0

Lions'66

6

+3

Flamingo

3

-1

Futsal Cambuur

7

-2

Bron: KNVB

Zie voor de verdeling van de teams in de verschillende categorieën de teampagina’s van de clubs.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie