Get Adobe Flash player

Jeugdopleiding Cambuur uitgebreid

Met ingang van het seizoen 2016-2017 zal Cambuur weer over een volledig eigen jeugdopleiding beschikken.

Voor de nieuwe maar ook bestaande teams heeft Cambuur onder andere ‘geshopt’ bij vier Leeuwarder voetbalclubs. Maar ook jongens van clubs uit Friesland en zelfs uit het buitenland zijn aangetrokken. De jeugdafdeling bestaat nu uit vier teams.

Deze aanpassing van de jeugdopleiding houdt in dat er in Leeuwarden naast een voetbalschool, de JO13 (D1) en JO15 (C1) ook een eigen JO17 (B1) en JO19 (A1) team actief zal zijn. Een volledig eigen jeugdopleiding is een belangrijke pijler voor SC Cambuur en wordt vaak de levensader van een club genoemd. Daarnaast zal Jong SC Cambuur ook volgend seizoen weer functioneren als belangrijke schakel tussen de opleiding en het eerste elftal.

De vier Leeuwarder clubs die spelers leveren aan de jeugd van Cambuur voor seizoen 2016-2017 zijn:

  • Frisia: Hylke Priem, Thom Faber, Rutger Bosma, Max Huiskamp, Lars Posthumus, Serdar Frankena,
  • Blauw Wit: Johan Zuidema, Stijn Riedstra, Niels Nadorp (ex FVC en Heerenveen), Vinay Guptar
  • Leovardia: Stan van der Veen, Imran Zibari
  • Zwaluwen: Jorrit van der Veen

In totaal heeft de jeugdopleiding van Cambuur 48 jongens aangetrokken van verschillende clubs waarvan dus 13 van clubs uit Leeuwarden. Een andere grote leverancier is ONS uit Sneek met zes spelers. Buiten de provincie komen er spelers van Vogido uit Enschede, FC Groningen en van Charlotte County Premier, een voetbalclub uit Florida Amerika.

Alle spelers veel succes bij Cambuur!

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie