Get Adobe Flash player

Samenwerking Warga en WWS

Voetbalvereniging Warga en WWS hebben de intentie om ‘stevig’ te gaan samenwerken voor de jeugdteams.

Nadat twee weken terug de betrokkenen van het B-team van Warga al waren geïnformeerd en met de samenwerking instemden wordt nu een informatieavond gehouden voor alle leden. Het bestuur wil bij een positieve uitslag de samenwerking formaliseren en zo snel mogelijk een start maken.

Warga heeft momenteel zeven pupillenteams en drie juniorenteams. De beoogde samenwerkingspartner WWS heeft vier pupillenteams en ook drie juniorenteams. Een samenvoeging van de jeugd zou de nieuwe SJO (Samenwerking Jeugd Opleiding), zoals dat heet bij de KNVB, ondermeer de mogelijkheid geven om de jeugd meer op eigen niveau te laten voetballen en daardoor betere selecties te maken.

Op de informatieavond, aanstaande woensdagavond 16 april, voor de leden van Warga zal het bestuur de (ouders van de jeugd) leden inlichten over wat een dergelijke samenwerking inhoudt en waarom zij dit willen gaan doen. Gezien de positieve stemming  tijdens de sessie voor en met het B-team is men verder gegaan met het onderzoek naar een dergelijke samenwerking en zal het bestuur de stand van zaken uit de doeken doen.

De KNVB kent drie opties voor samenwerking. Optie drie is de SJO, een samenwerking met de  jeugd. In dit geval worden alle jeugdteams van twee verenigingen samengevoegd. De verenigingen moeten een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen en uiterlijk 1 mei ter goedkeuring voorleggen aan het districtskantoor. De samenwerking moet voor minimaal drie jaar worden aangegaan.

SJO teams hebben meestal een lange gecombineerde naam. Voor deze samenwerking zou W3S (of WWWS) volstaan.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie