Get Adobe Flash player

Sporthal Nylân naar sportpark

In verband met de ophanden zijnde zeer grondige ‘verbouwing’ van Sporthal Nylân lijkt het een beter idee om deze dan ook meteen te verplaatsen.

De gemeente heeft al geruime tijd het plan om sporthal Nylân in de wijk Huizum grondig op te knappen door de hal volledig te strippen en weer opnieuw op te bouwen. Vanwege de grote aanpak en de daarmee gepaarde kosten lijkt het een beter idee om de hal dan ook meteen op een betere locatie te plaatsen.

Op deze manier wordt de nieuwe hal een moderne sportaccommodatie en nieuwbouw is vaak goedkoper. De huidige hal is sterk verouderd en kent nog oude afmetingen en een houten vloer. De (sport)voorzieningen in de hal zijn achterhaald, niet meer van deze tijd en het is dan ook hard nodig om deze hal grondig te gaan renoveren. De plannen hiervoor zijn al gemaakt en met het volledig strippen van de hal tot op het casco en het weer opbouwen wil de gemeente deze hal modern maken en behouden voor de sport. De hal zal dan ook breder worden, om de nieuwe standaard afmetingen te verkrijgen.

Het behoud is belangrijk, want vooral in de wintermaanden zijn er te weinig overdekte accommodaties in de stad om alle aangevraagde uren door (sport)verenigingen in te kunnen willigen. Op het sportpark Nylân is nog een groot stuk terrein langs het spoor vrij waar de nieuwe hal gebouwd zou kunnen worden, vrij van overlast voor de wijk. De hal staat dan ook direct in een (sport)gebied waar al meerdere gebruikers hun domicilie hebben.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie