Get Adobe Flash player

Vergelijking contributie clubs (update)

Zoals een paar seizoenen geleden heeft de LVC weer eens de contributie van de 12 voetbalverenigingen in de gemeente Leeuwarden onder de loep genomen en vergeleken.

De verschillen in de bedragen zijn opmerkelijk te noemen. Zo betaald een O7 pupil maar liefst € 64 per jaar meer bij de duurste ten opzichte van de goedkoopste club in Leeuwarden. Als we dit voor een O15 junior bekijken dan is het verschil hier € 66 per jaar. Als je dus als ouder niet voor de dichtstbijzijnde club gaat dan is vergelijken een goede zaak.

Lees meer...

Is kurk de juiste keuze?

Veel gemeenten gaan over tot het (bijna) ‘zalig verklaren’ van kurk op kunstgrasvelden, maar is kurk die eer waard?

Na alle media-aandacht voor de mogelijke schadelijke stoffen in het rubbergranulaat op de kunstgrasvelden en het wel of niet van invloed zijn op de gezondheid, besluiten steeds meer eigenaren van de kunstgrasvelden om de zogenaamde ‘infill’ te wijzigen. Daarbij wordt vaak gekozen voor kurk, maar is dat de beste keuze?

Lees meer...

Sportaccommodaties rookvrij

De bv Sport heeft haar huurders, de sportclubs, aangekondigd dat de sportaccommodaties in Leeuwarden de komende seizoen rookvrij worden.

Deze maatregel is genomen in het kader van de ‘rookvrije generatie’ campagne. Ook de bv Sport en dus de gemeente vinden dat sporten en roken niet samen gaan. Vanaf het nieuwe seizoen kan er op de binnensportaccommodaties in de gemeente Leeuwarden dus niet meer worden gerookt en de andere complexen volgen in 2018.

Lees meer...

De voetbalstrijd op het Nylân

Met het woord voetbalstrijd bedoelen we deze keer niet de strijd op de velden, maar de ‘strijd’ tussen de clubs in deze wijk.

En strijd staat inderdaad tussen aanhalingstekens, want we bedoelen geen concurrentiestrijd maar wel een vooruitzicht hoe de verhoudingen kunnen gaan veranderen tussen de drie clubs. Dit heeft alles te maken met de geplande nieuwbouw van Zwaluwen en nog steeds met de tweedeling van de zondagclubs die ooit de bedoeling hadden om een sterke club te worden.

Lees meer...

In memoriam: Feije van der Wal

Zoals wij gisteren al melden via ons twitteraccount is Feije van der Wal op slechts 48-jarige leeftijd overleden.

De bekende Leeuwarder was jaren op en rond de voetbalvelden van Leeuwarden te zien als voetballer, als trainer en natuurlijk als verslaggever van de lokale omroep. Op internet en social media wordt veel gereageerd en met name op het verlies van een hartelijke, vrolijke en markante Leeuwarder.

Lees meer...

Meer artikelen...
Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie