Get Adobe Flash player
ThuisF.V.C.Nieuws ► Pieter Herder assistent-trainer FVC

Pieter Herder assistent-trainer FVC

LEEUWARDEN – Voetbalvereniging FVC heeft per seizoen 2017-2018 Pieter Herder aangesteld als assistent-trainer in samenspraak met en als rechterhand van Johan Groote.

In gesprekken met het bestuur is gebleken dat Pieter Herder gedreven, ambitieus en enthousiast is en dit past uitstekend bij de filosofie van FVC. Samen met Johan Groote, de nieuwe hoofdtrainer per aankomend seizoen, zal hij het eerste elftal van de club onder zijn hoede nemen. Een goede combinatie van ervaring en continuïteit voor de toekomst.

Pieter Herder heeft een rijk voetbal verleden en heeft bij meerdere voetbalclubs in Friesland gespeeld waaronder Cambuur, ONS Sneek, Bergum, Leeuwarder Zwaluwen en de laatste jaren bij MKV’29. Bij deze laatste club was hij tot de winterstop nog steeds actief als voetballer en in seizoen 2013-2014 en ook dit seizoen als assistent-trainer. Bij meerdere van de genoemde clubs speelde hij ook in de eerste klasse, het niveau waarop FVC 1 momenteel speelt.

Pieter Herder zelf is enorm blij met de overgang naar de functie bij FVC die hij ziet als een paar stappen omhoog. Hij kent Johan Groote nog uit het verleden, heeft zelfs training van hem gehad. Zijn aanpak heeft zijn bewondering en waardering en hij kan deze waar mogelijk mooi aanvullen, zo is zijn mening. Hij zal binnenkort zijn opleiding TC III/ UEFA C afsluiten en behalen.

Het bestuur van FVC is zeer enthousiast over Pieter Herder en daarmee het nieuwe trainersduo en ziet uit naar de samenwerking vanaf het nieuwe seizoen.

Bron: Persbericht FVC

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?