Get Adobe Flash player
ThuisF.V.C.Nieuws ► FVC wijkt uit naar Cambuur

FVC wijkt uit naar Cambuur

LEEUWARDEN – Voetbalvereniging FVC gaat het komende seizoen een deel van haar jeugdtrainingen afwerken op sportcomplex Cambuur.

Deze maatregel is genomen vanwege het feit dat door de groei van de club, vooral in het aantal juniorenteams, de capaciteit op Wiarda ontoereikend is geworden. De pupillen, alsook de juniorenteams moeten op het juiste formaat veld kunnen spelen voor een gedegen training.

Persbericht

Bij FVC trainen de teams twee keer per week en de selectieteams, die ondermeer divisie en hoofdklasse spelen, moeten drie keer per week kunnen trainen en dat is nu gewaarborgd.

Het gaat om een tijdelijke maatregel en aangezien B&W van de gemeente Leeuwarden hebben voorgesteld om twee bestaande grasvelden om te bouwen naar kunstgras zullen dan alle trainingen weer op sportpark Wiarda kunnen worden gehouden.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportpark Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die ondermeer divisie en hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?