Get Adobe Flash player

Een eigen interactieve ClubApp

In deze tijd van mobiliteit en toch online zijn is een gebruikersvriendelijke eigen ClubApp een must voor elke vereniging.

Elke zichzelf respecterende vereniging heeft dan ook een ClubApp op haar wensenlijst staan en sommige clubs hebben die al beschikbaar voor hun leden. Hoe gemakkelijk is het dat de leden, maar ook de ouders, vrijwilligers en supporters, via hun mobiele telefoon de meest basale maar ook belangrijke zaken van hun club kunnen bekijken.

Naast de informatie die via de website wordt gegeven is een ClubApp een zeer handige aanvulling en dan vooral omdat deze onderweg gelezen en/ of gecheckt kan worden. Op een goede interactieve en gebruikersvriendelijke ClubApp zijn de volgende onderdelen te vinden:

  • Wedstrijden met alle gegevens, zoals wedstrijd type, datum, aanvangstijd, verzameltijd, scheidsrechter, veld, accommodatie en aantekeningen van de leider
  • Informatie van de club
  • Programma en uitslagen
  • Afgelastingen met de mogelijkheid om hiervan automatisch een bericht te ontvangen
  • Nieuws
  • Twitter berichten
  • Wedstrijdverslagen
  • Teaminformatie met als onderdelen: programma, uitslagen, stand, spelers en supporters (interactief) en wedstrijdverslagen
  • Live wedstrijden volgen (interactief) en de laatste live wedstrijdverslagen

De ClubApp moet natuurlijk voorzien zijn van een goede vormgeving en de clubkleuren om zo de herkenbaarheid van en voor de club te maximaliseren. Ook moet deze aangeboden worden op Android en iOS (Apple) besturingssystemen/ apparaten, zodat het overgrote deel van de mensen deze ook kan (gaan) gebruiken.

Media

Een goede ClubApp is tevens gekoppeld aan een centraal data systeem en zo ook met de andere media van de vereniging zoals bijvoorbeeld de clubwebsite. Er kunnen ook monitoren met veel van dezelfde informatie op worden aangesloten om deze informatie in de kantine te vertonen. Een apart scherm kan zelfs gebruikt worden om de leden en bezoekers te vertellen welke wedstrijden er vandaag worden gespeeld en in welke kleedbox men moet zijn en op welk veld de wedstrijd wordt gespeeld. En dit allemaal vanuit één systeem en automatisch, maar eigen beïnvloeding blijft mogelijk.

Veel bestuurders van clubs denken dat een ClubApp zeer veel voorbereiding en werk met zich mee brengt en ook een flinke investering vergt, maar dat zijn gedachtes die niet op waarheid berusten. Men vergeet ook dat bijvoorbeeld een ClubApp als snel een positieve business case heeft en geld ‘in het laatje’ van de club kan brengen. Met een combinatie van al de genoemde media heeft de club een krachtig platform van verschillende apparaten waarop sponsoren hun reclame kunnen laten zien. Op deze manier wordt het steunen van een sportclub meer effectief en wordt er meer uit het sponsorcontract gehaald dan dat ene bord langs het veld.

Verenigingen die meer willen weten over de ClubApp en/ of een totaalplatform voor toegepaste media bij de club kunnen een e-mail sturen naar Rijmar.communicatie ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. ) voor een afspraak. De adviseurs zullen dan vrijblijvend de club voorlichten over de diverse mogelijkheden en financiële zaken waarbij de sponsoring ook wordt meegenomen.

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?