Get Adobe Flash player

Menzo verlaat Cambuur

Stanley MenzoLEEUWARDEN -  Op een persconferentie is woensdagmiddag 27 oktober duidelijk geworden dat trainer Stanley Menzo per direct Cambuur verlaat. Waar de trainer naartoe gaat, wilde zowel directeur Alex Pama als Menzo niet vertellen.

Volgens diverse media wordt Menzo assistent-trainer bij Vitesse, waar de Spanjaard Albert Ferrer de nieuwe hoofdcoach zou worden. Pama sprak van een 'moeilijk moment' waarop de trainer vertrekt: „We hebben sportief nog een weg te gaan.” Menzo was twee jaar trainer van de Leeuwarder betaalde voetbalclub.

Menzo heeft niet het idee dat hij de club, die momenteel negende staat in de Jupiler League, in een onmogelijke toestand achterlaat. „Ik verlaat niet, zoals mensen suggereren, een zinkend schip. Het schip ligt voor anker, dat anker hoeft alleen nog gelicht te worden”, legde hij uit. Het nieuws is op het moment van schrijven nog niet op de eigen website van Menzo geplaatst. Daar prijkt nog steeds het artikel met de kop "Stanley Menzo blijft bij Cambuur' op de homepage.

Cambuur heeft gisteren na het verzoek van Menzo snel gehandeld en een opvolger gezocht. De huidige trainer van Harkemase Boys, Henk de Jong, zal Menzo opvolgen. Deze zal zich waarschijnlijk per 1 januari melden bij zijn nieuwe werkgever in LeeuwardenZoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie