Get Adobe Flash player

Cambuur stopt met meidenvoetbal

De technische staf van de meidenafdeling van Cambuur trekt met onmiddellijke ingang de stekker uit het project.

Nu het bestuur van Cambuur de unieke kans om te starten met een vrouwenelftal in de Eredivisie niet met beide handen heeft aangegrepen zien zij op korte termijn geen kans meer het gestelde doel te realiseren.

De verklaring van de technische staf van Cambuur meiden:

Na een prachtige tijd, van 4 jaar, heeft de technische staf van de Cambuur meiden een moeilijke beslissing moeten nemen. Nu er niet de intentie word uitgesproken door SC Cambuur Leeuwarden om op korte termijn het gestelde doel te realiseren, stopt het project!

Zonde van al die inspanningen en mooie resultaten die er geweest zijn vanaf 2007. Fries kampioen worden met SC Cambuur Leeuwarden onder 16 tussen alle topdamesteams uit District Noord, een internationaal toernooi winnen met SC Cambuur Leeuwarden onder 17 met o.a. Borussia Mönchengladbach en FC Twente. Een 3e plaats op het internationale top toernooi in Hilversum met RSCA Anderlecht, FC Twente en FC Utrecht en natuurlijk de onder 15 meiden die 34 wedstrijden winnen van jongens C Junioren.

Een gemiste kans voor SC Cambuur Leeuwarden om op positieve wijze hun club te promoten,waar jaren lang vrijwilligers zich hiervoor hebben ingezet. Er staat een goeie opleiding met 3 teams ,welke Eredivisieclub heeft dat verder? Alleen FC Twente inderdaad.

De begeleiding is trots op de meiden en wat ze gepresteerd hebben, helaas leid dit niet tot meer. Tijd voor de Betaalde Voetbal Organisaties om eens goed na te denken over de snelst groeiende sporttak van Nederland. Einde van een tijdperk, de meiden zullen zich weer nieuwe doelen moeten stellen. Dat er veel talent is in Noord dat is duidelijk, nu zorgen dat een club er wat mee doet!

Technische Staf Meidenvoetbal
SC Cambuur Leeuwarden

Zoeken
Enquete
Een nieuw Cambuurstadion, wat doe je?
 
Advertentie